Terkini : Isu Khalwat Ust Dr Badrolamin : Pendedahan Ini Memilukan Para Blogger Musuh... Jom Terjah!!!


Badrulamin_Bahron
ROMPIN - Media digemparkan dengan berita anggota Majlis Pimpinan Tertinggi PKR, Dr Badrolamin Bahron ditangkap khalwat oleh Jabatan Agama Islam Pahang (Jaip) di Kuantan, awal pagi Sabtu lalu.

Dalam Sinar Harian semalam, Badrolamin menafikan laporan tersebut dan menegaskan, beliau hanya mahu membantu seorang wanita yang berhadapan dengan masalah keluarga.


Sinar Harian berjaya menjejak wanita didakwa berkhalwat dengan Badrolamin itu. Apa sebenarnya kisah di sebalik kejadian?


Walau enggan namanya disiarkan, namun wanita itu tidak keberatan berkongsi cerita dan menerangkan kedudukan sebenar kepada pembaca Sinar Harian khasnya. Ikuti pengakuan eksklusif daripada beliau.


“Fitnah! Saya tidak berkhalwat. Saya tidak lakukan perbuatan itu!


“Saya tidak berada dalam satu bilik dengan ustaz (Badrolamin). Orang fitnah saya berniat jahat. Tidak bertanggungjawab!


“Saya berada di luar bilik hotel. Bukan bersama ustaz dalam sebuah bilik seperti dakwaan.


“Namun kerana tindakan khianat itu, ustaz kena kurung dan dibelasah dalam biliknya.


“Saya pergi menemui ustaz Badrolamin atas tujuan mahu melarikan diri daripada suami, bersama anak saya yang berusia dua tahun. Saya bimbang keselamatan kami terancam.


“Saya sudah puas berusaha dan tidak mampu lagi menanggung segala bebanan ini.


“Saya memang kenal rapat ustaz dan isterinya sejak mengikuti rombongan umrah pada 1 Mei tahun lalu dan kami sering berhubung antara satu sama lain.


“Ustaz pun ada datang ke sini (Rompin) dan saya juga mengenali rapat isteri beliau. Malah isterinya juga menasihatkan saya supaya bersabar menghadapi kes fitnah ini.


“Saya juga kesal dengan sikap segelintir masyarakat yang menuding jari tanpa beri kami peluang untuk bela diri, sedangkan kes ini belum diputuskan di mahkamah.


“Tambah kesal kerana ada pihak menabur fitnah dengan meletakkan gambar palsu dan wajah yang tersebar di Internet bukan saya,” katanya.


Kakitangan di Kolej Komuniti Rompin berusia 28 tahun itu ke mahkamah semalam, bagi sebutan kesnya di hadapan Hakim Syarie, Abu Kasim Pilus, kira-kira jam 11.15 pagi, sebelum keluar semula kira-kira 10 minit selepas memberi keterangan.


Beliau hadir seorang diri di Mahkamah Rendah Syariah Rompin pada jam 9 pagi semalam. Beliau ke sana bagi proses tuntutan penceraian terhadap suaminya.


“Saya nekad mengemukakan tuntutan cerai memandangkan pelbagai usaha dilakukan untuk menyelesaikan kemelut rumah tangga gagal.


“Itulah jalan penyelesaian terbaik bagi memastikan keselamatan dan masa depan saya serta anak terbela,” katanya.


Ketika ditanya adakah punca dia menuntut cerai disebabkan sikap suaminya, wanita itu enggan mengulas dan mahu isu berkenaan diselesaikan di mahkamah nanti...


“Wahai orang-orang yang beriman! Jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidikilah (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara yang tidak diingini - dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) - sehingga menjadikan kamu menyesali apa yang kamu telah lakukan.(al-Hujurat:6).


KALAU SEBELUM INI USTAZ DR BADROLAMIN BAHRON MEMBUAT PENAFIAN... KINI GILIRAN WANITA TERSEBUT....SEBAB ITU DARI AWAL LAGI KISAH INI DICETUSKAN SECARA SENSASI OLEH BARUA-BARUA UMNO DIALAM MAYA MAUPUN DIMEDIA ARUS PERDANA, RAKYAT SUDAH DAPAT MENANGKAP INI ADALAH PERMAINAN POLITIK LONGKANG UMNO.....

CUBA BUIT SIKIT MINDA KITA DAN TANYA AKAL LOGIK....LOGIKKAH SESEORANG BILA SEDANG MELAKUKAN PENZINAAN TETIBA PINTU BILIK HOTELNYA DIKETUK SELAMA LEBIH SETENGAH JAM....SELEPAS DIBUKA PASANGAN LELAKI MASIH LAGI BERTUALA MANDI....MASUK AKAL KE?....DALAM MASA SETENGAH JAM MASIH TAK SEMPAT NAK MENGENAKAN PAKAIAN BIASA?.....

SEHINGGA KINI PIHAK JABATAN AGAMA ISLAM PAHANG BELUM LAGI KELUARKAN KENYATAAN SEDEMIKIAN... USTAZ DR BADRUL AMIN SEMASA DISERBU SEDANG BERTUALA MANDI LEMBAB....LANGSUNG TAK DE!!!!!.. YANG ADA IALAH PEGAWAI-PEGAWAI JAIP HADIR DIHOTEL DI BALOK KUANATAN SETELAH DIMAKLUMKAN OLEH SUAMI WANITA ITU... SEMASA DATANG PASANGAN BERADA DILUAR BILIK....MEREKA MENYIASAT HANYA BERASASKAN KEPADA LAPORAN SUAMI WANITA... ITU SAJA....

WOIT!!! BARUA-BARUA UMNO... INGATLAH.. MEMFITNAH LEBIH BESAR DOSANYA DARI MEMBUNUH..

"MANUSIA MERANCANG, ALLAH JUGA MERANCANG..SEBAIK-BAIK PERANCANGAN ADALAH PERANCANGAN ALLAH"

1 comments:

  1. kalau dah biasa buat cerita...tapi kit ajgnla kasi modal pd mereka..berhemah la sikit..panggil la isteri Ustad yg dah biasa dengan perempuan tu..tapi ialah benda dah nak jadi...pengajaran untuk SEMUA..bukan untuk ahli politik je..ramai suami2 kat luar sana yg baik hati dan 'murah hati'bila melibatkan perempuan yg bukan isteri mereka..baca je la suratkhabar...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.