NEGERIKU Masih Terkebelakang Dalam 'PENYEBARAN MAKLUMAT'... Peranan Sapa Lagi Diperlukan Dalam Hal Ni???

Assalamualaikum...

Hari nie gua nak sentuh bab PENYEBARAN MAKLUMAT... tak mau sentuh bab KUIN ka AUKU ka.. semak kepala ja layan kerenah hangpa semua... janji hangpa marah la kot mana pon tapi dalam hati hangpa tetap ABU... habih cerita....

http://3.bp.blogspot.com/-4LMfhGIwjDQ/TvABQSSfnHI/AAAAAAAAEOk/NQJgnQAoVAQ/s400/asal%2Bbukan%2Bumno%2Bbabi%2B2.jpg

bab PENYEBARAN MAKLUMAT nie gua nak specifik kat KEDAH.. gua tengok dan lihat ianya tak sampai kesasaran lagi.. dulu gua bising bab MEDIA INTERNATE so far pada gua dah ada peningkatan sebab dengan adanya beberapa kelahiran laman web seperti KedahLa.blogspot, UtaraOnline.com, SedakaSejahtera.blogspot.com dengan di maintain kekal blog otai KedahLanie.info so far alhamdulillah... ditambah lagi dengan amanTV.net dan wartakedah.net ini semua sudah mencukupi....

namun sekarang gua nak bincang bab DELIVERY SYSTEM di mana nak menyampaikan maklumat-maklumat ini ke sasarannya di kampung-kampung sana... so far sehingga kini jika berharap medium ceramah sahaja ianya tak mencukupi tetapi skrg kita kena sampai ke target point nya iaitu sampai ke dalam rumah orang-orang kampung dan melekat dalam jiwa mereka apa yang akan di sampaikan....

Dulu ada satu penyebaran secara ac-hoc sewaktu ISU UUM dimana ada satu risalah "KEDAH LA" yang mana di tabur ke serata pelusuk negeri Kedah ini.. dan dari apa yg dilihat ianya memang berkesan dan sampai kelubuk hati rakyat.... dengan bahasa santainya ianya menjadi perbincangan hangat akan topic yang dipaparkan itu.. namun itu semua suatu waktu DAHULU...

KINI..apa yang ada... BANNER-BANNER kejayaan negeri di pasang kepelusok negeri... so far Alhamdulillah ianya salah satu medium penyebaran namun pada gua ianya masih tak mencukupi.... kita nak target sekarang sasaran sebenar... jadi kaedah "KEDAH LA" dahulu dah berjaya dah namun sekadar 1X sahaja perkara seperti itu berlaku...

mana perginya Ketua Penerangan parti PAS, PKR dan DAP hangap pegang jawatan sekadar suka-suka kaa... pikiaq la panjang sikit buat pamplet-pamplet yang menyentuh hati serta mudah di fahami dan sebarkan kemerata... jangan dok merak dengan jawatan sahaja... UMNO/BN hari-hari dok bantai dalam TV & RADIO....

Jadi gua harap hangpa pulun la sikit.. kesian gua tengok pakcik-makcik kat kampung sana berbangga dengan UMNO nie disebabkan kita tak sampaikan maklumat dengan kaedah yang sebetulnya....

jadi pakat-pakat pikiaq dan pakat-pakat buat kerja laa nooo...............

- p/s : in ada contoh-contoh pamplet............

 

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.