VIDEO Perlawanan Kedah vs Perak - 2 Gol Tidak Dikira Pengadil: Kenapa???... Cukup2 Kontoversi, Apa Pandangan Anda???Bagi pasukan Kedah,perlawanan terakhir dalam saingan Liga Piala Malaysia 2011 menentang Perak,adalah tersangat penting,hanya dengan kemenangan sahaja yang membolehkan mereka untuk mara ke peringkat suku akhir.

Rata-ratanya peminat yang memenuhi Stadium Darulaman memberi sokongan yang jitu pada perlawanan malam ini 27 Sept 2011,berbekalkan aura semangat “pulun Kedah pulun” di Stadium Darulaman,mutu corak permainan Kedah meningkat seiringan dengan sorakkan padu penyokong,dan hasilnya Kedah berjaya menjaringkan gol.Tetapi malangnya 2 gol awal Kedah dibatalkan oleh pengadil diatas sebab-sebab tertentu.

Apa yang berlaku sedikit sebanyak menganggu konsentrasi pemain dan juga mendukacitakan penyokong pasukan Kedah.Apa yang pasti,ramai yang mempertikaikan keputusan pengadil perlawanan,dan perkara ini pastinya mengundang kontroversi.

Dalam keghairahan memburu gol kemenangan, Kedah tersentak apabila Perak pula yang sebaliknya menjaringkan gol awal,berpunca kealpaan pertahanan Kedah.Namun Kedah tidak berputus asa, mereka berjaya menyamakan kedudukan.

Walaupun Kedah menguasai permainan,tetapi nasib tidak menyebelahi Kedah,dan terpaksa akur dengan keputusan seri Kedah [ 1 ] Perak [ 1 ]

Dengan keputusan Seri di Stadium Darulaman,Sabah pastinya bergembira kerana mereka berjaya mengiringi Perak ke suku akhir dengan kemenangan besar 4 gol berbalas 1 menentang Johor.

Berikut merupakan Video perlawanan Kedah lawan Perak yang dianggap sebagai perlawanan kontroversi.Apakah pandangan anda mengenai perlawanan ini?

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.