Gambar2 Bahan Letupan, Senjata Dan Baju T BERSIH 2.0Ditemui Polis Dipercayai Bakal Digunakan Dalam Himpunan Bersih... Siapakah Dalangnya???


PETALING JAYA: Polis semalam berjaya membongkar sejumlah senjata yang disembunyikan, termasuk parang dan bom petrol, yang dipercayai akan digunakan pada perhimpunan yang dirancang pada 9 Julai oleh Bersih 2.0, Pemuda Umno dan Perkasa.

Sumber berkata persembunyian rahsia ini ditemui di kawasan hutan di belakang sebuah kuil di Batu 12 Jalan Gombak Lama, Gombak, oleh seorang lelaki asli sebelum memaklumkan kepada polis.


"Kami menemui lima buah beg dan dua beg sampah. Terdapat 44 kemeja-T dengan logo 'Bersih' di dalam dua beg, 20 bilah parang, 36 Molotov koktel, 16 pemetik api, dan beratus-ratus bebola logam yang dipercayai digunakan sebagai peluru lastik," kata sumber polis berkata.

"Kami percaya pihak-pihak tertentu telah merancang untuk menggunakannya untuk mewujudkan kekacauan pada hari Sabtu ini," kata sumber itu.

Sumber itu berkata polis telah melancarkan siasatan untuk mengetahui pemilik barang-barang ini, namun tiada tangkapan dibuat. Kes ini diklasifikasikan di bawah Akta Bahan Letupan 1957.

Sementara itu, akhbar New Straits Times melaporkan bahawa empat Molotov koktail dan baju T-shirt Bersih telah ditemui berhampiran pusat membeli belah Sogo di Jalan Tuanku Abdul Rahman pada jam 4:30 pagi.

Pemangku Ketua Polis Kuala Lumpur Amar Singh dipetik sebagai berkata bahawa seorang awam melihat tiga lelaki telah membuang beg plastik yang mengandungi barangan itu berhampiran pasu bunga dan telah memaklumkan kepada polis.

Kredit : China Press

1 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.