Gambar & Video : Samseng UMNO Halang Dan Mencederakan Pengawai Penyelaras Pejabat MB PP Kerana Edarkan Buletin Kerajaan


Haji Anuar Hashim, Pegawai Perhubungan di Pejabat Ketua Menteri berkata sikap penyokong UMNO yang menyerang seorang Pengawai Penyelaras kurang bijak dan tidak bertamaddun.

Pada 18 Okt 2010, sekumpulan penyokong UMNO yang berjumlah lebih dari 50 puluh orang telah cuba merosakkan rancangan Pegawai Penyelaras, Latif Abdullah dan Ustaz Roshidi untuk mengedarkan terbitan buletin Kerajaan Pulau Pinang, Suara CAT.

Seorang dari mereka yang dikenali sebagai Zuri telah menumbuk Latif di pipi kiri dan kanan. Walaupun Latif cuma bersabar, dia diserang lagi dengan tendangan lutut. Anggota polis yang bertugas menjaga lalu-lintas di jalanraya telah cuba merenggangkan keadaan. Di dalam pergelutan itu, Latif telah terjatuh ke dalam longkang. Akibatnya, butang baju dia tertanggal dan kakinya luka.
Latif telah membuat laporan polis dan dia ditemani anggota polis ke hospital untuk pemeriksaan.

Haji Anuar dan Latif berharap Adun DUN Bertam akan memberi nasihat kepada penyokong UMNO mereka supaya jangan bertindak kasar begini di masa hadapan.

1 comments:

 1. Ini adalah impak dari pengaruh PKR yang semakin kuat dikalangan rakyat Pulau Pinang sehingga menimbulkan ketakutan dan kebimbangan yang amat sangat kepada puak2 umgok laknatullah. Mereka sedar akan kesan dan akibat yang akan mereka terima apabila umgok laknatullah tumbang pada PRU 13. Kebimbangan dan ketakutan mereka itu adalah atas beberapa faktor, antaranya;

  1. mereka tahu apa kejahatan dan dosa yang telah mereka lakukan selama ini. semuanya akan terbongkar.

  2. mereka tidak boleh menerima kenyataan akan kejatuhan mereka yang bakal menjelang disebabkan mereka telah terlalu lama amat selesa melakukan penyelewengan, rasuah dan gah dengan kuasa yang dikurniakan Allah kepada mereka.

  3. mereka adalah termasuk didalam golongan orang2 yang ditimpakan penyakit dihati-hati mereka lantas Allah S.W.T akan menambah penyakit dihati mereka disebabkan kejahilan dan kesombongan mereka itu. Nauzubillah!!!

  Jadi, saudara yang telah teraniaya dan dizalimi oleh puak2 umgok laknatullah ini perlulah bersabar dan bijak dalam menagani perkara ini. Mereka senantiasa mempunyai niat buruk dan mencari peluang untuk melakukan kerosakan yang lebih besar kepada Pakatan. salah satu cara yang paling mudah adalah melakukan provokasi supaya mereka boleh menggunakan pihak berkuasa untuk bertindak.

  Semoga Allah S.W.T melindungi kita semua dari golongan yang sesat dan menyesatkan ini. Dan sama-samalah kita bersungguh2 bermunajat dan berdoa kehadrat Allah S.W.T agar kebenaran akan dizahirkan dengan kemenangan kita di PRU13 nanti. AMIN YA RABBALALAMIN.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.