Banyaknya Duit Fairus Bekas TKM P.Pinang - Langsai Hutang Pinjaman Kereta Mercedez


PULAU PINANG 18 April - Bekas Timbalan Ketua Menteri I (TKM1) Pulau Pinang, Mohammad Fairus Khairuddin telah menyelesaikan bayaran pinjaman kenderaan untuk membeli sebuah kereta mewah jenis Mercedez Benz dengan kerajaan negeri itu.

Timbalan Ketua Menteri I, Mansor Othman berkata, Fairus telah menjelaskan bayaran itu dengan memasukkan RM109,000 ke dalam akaun Perbendaharaan Negeri di bank minggu lepas bagi menyelesaikan pinjaman itu termasuk faedahnya.

"Kami telah menerima jumlah itu daripada beliau selepas notis terakhir dihantar kepadanya bulan lepas supaya menyelesaikan pinjaman itu,” katanya kepada pemberita selepas menghadiri majlis makan malam Parti Keadilan Rakyat (PKR) Balik Pulau.

Katanya, notis itu dihantar kepada Fairus meminta beliau menjelaskan jumlah hutang yang belum dibayar atau memulangkan kenderaan itu dalam tempoh dua minggu.

Semua Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan negeri di Pulau Pinang layak mendapat pinjaman kenderaan RM130,000 selama lima tahun dan pinjaman RM100,000 bagi perumahan yang akan dipotong melalui gaji bulanan mereka.

Fairus membayar pinjaman itu sehingga beliau meletakkan jawatan TKM1 dan Anggota Exco Kerajaan negeri pada 8 April 2009. Pada 16 April, beliau meletakkan jawatan sebagai Anggota Dewan Undangan Negeri kawasan Penanti. - Bernama

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.