ADUN Titi Serong Buat Laporan Polis Terhadap Khesvinder Singh Kerana Menipu

LAPORAN POLIS

Tarikh laporan : 5 July 2010
Nama Pelapor : YB. Drs. Khalil Idham Lim Abdullah
Jawatan :ADUN Titi Serong Perak.
No. Kad pengenalan : 641102-03-5125
Alamat : No.15 Jalan Wawasan 8, Taman Wawasan Jaya, Parit Buntar.

Inilah Laporan Polis saya :-

1. Berdasarkan laporan berita (seperti dilampir) oleh Malaysiakini bertarikh 2 July 2010 ADUN Bebas malim Nawar mengatakan seperti berikut :

Mengenai wang pinjaman peribadi RM3,500 yang diberikan oleh Khalil Idham Lim dari PAS, Keshvinder mendakwa wang itu adalah untuk kegunaan pengundi di kawasan Malim Nawar.

"Saya tidak meminta daripada Khalil tetapi dia yang memberikan saya wang itu sekembali saya daripada pilihan raya kecil Sibu kerana saya kekurangan dana untuk kawasan saya.”

2. Saya mendapati kenyataan nya merupakan fitnah dan Khesvinder saya anggap telah menipu saya sedangkan saya telah pergi ke sebuah AMBank di Ipoh pada sekitar jam 1.00 petang pada 19 Mei 2010, untuk membayar keretanya yang telah ditarik oleh pihak Bank dengan menyerahkan sejumlah RM3500 untuk menyelesaikan masalah itu.

3. Laporan ini dibuat berdasarkan beberapa SMS yang dikirim oleh beliau yang masih saya simpan sebagai bukti untuk tindakan saya selanjutnya.

4. Oleh itu saya memohon dari pihak Polis untuk mengadakan siasatan terperinci terhadap Khesvinder Singh yang telah mengeluarkan kenyataan fitnah dan menipu yang merosakkan reputasi awam terhadap saya

Sekian laporan saya yang sebenarnya,

(YB. DRS. KHALIL IDHAM LIM)

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.