[Gambar Panas] Ya Allah.. Unik Sungguh No. Plate Kereta Sultan Kelantan Nie.. Jom Terjah!!!


Sekali pandang tak ada apa pun yang pelik tp 'special'. Gambar ialah Kenderaan rasmi KDYMM Sultan Kelantan, Sultan Muhammad V. Yang menarik nya ialah 'plate number' kereta tersebut. Plate tersebut ditulis dalam bentuk tulisan jawi.


Tulisan jawi dikeluarkan dari pembelajaran sekolah kebangsaan pada 1969 oleh Menteri Pelajaran masa itu Allahyarham Tan Sri Khir Johari. Lama kelamaan tulisan jawi semakin terpinggir sehingga beberapa tahun lepas, akhbar Utusan Melayu(jawi) pun lingkup. Penerbitan terakhir nya pada januari 2006. Masa tu bukan main lagi juak juak UMNO menjadi juara untuk membela tulisan jawi konon nya. Jenis dasar penipu, lama lama senyap.

Gambar Panas!!! Seorang Lagi Pelakon Jelita Kini Bertudung.. Moga Pentunjuk Dan Hidayah Allah Berkekalan.. Jom Terjah....

Siapa Fazurina ni? mungkin ada yang tak kenal dari namanya, tapi kalau lihat orangnya pastinya kenal. Apa-apa pun syukur Alhamdulillah, kerana bertambah seorang lagi selebriti kita bertudung. Fazurina ni adalah pelakon dalam drama Dunia Anita dan Trilogi Cinta.

Episod bertudung yang dipetik daripada mStar ni merupakan adalah keputusan yang diambil Fazurina selepas menyambut ulang tahunnya yang ke 30, pada 9 Jun lalu. Tambahan lagi, keputusan itu tidak dipaksa oleh sesiapa sebaliknya ia datang ikhlas daripada hatinya sendiri dan telah lama berniat untuk berbuat demikian.

Panas!! Hati2 Dengan Penjual Karpet Warga Asing - Pekerja Ladang Dirogolnya.. Jom Terjah!!!


Pekerja ladang dirogol penjual karpet
Pengerusi Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung Baru, Tan Kam 
Sang (kanan) ketika melawat mangsa di rumahnya. Turut kelihatan bapa tiri 
mangsa (kiri)

BENTONG – Seorang pekerja ladang dirogol penjual karpet warga asing dalam semak di Kilometer 24 Jalan Karak-Kuala Pilah, ketika wanita itu sedang berjalan pulang, kira-kira jam 1.30 petang, kelmarin.

Mangsa yang berusia 45 tahun itu sedang berjalan kaki apabila penjual karpet itu, yang menunggang motosikal, menghampiri dan mengheretnya ke kawasan semak, 50 meter dari situ. Pemangku Ketua Polis Daerah Bentong, Deputi  Superintendan Mohamad Mansor Mohd Nor berkata, lelaki terbabit memberhentikan motosikalnya dan mengheret mangsa ke semak berhampiran kira-kira 50 meter dari jalan utama.

YAB DS MB Ku Berpesan: Sabar dan Taqwa Syarat Perjuangan.. Jom Terjah!!!


Allah bersama-sama orang yang sabar...
Perupamaan serai oleh YAB DS MB cukup menggambarkan keadaan  kepimpinan semasa di negeri Kedah..
Renung-renungkan.. selamat bermuhasabah...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Murah Giler: Sapa Nak Order Klik Image

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.