TERKINI DARI SEDAKASEJAHTERA.COM

Gambar Panas!!! Dunia Artis - Baju Ajaib : Apa Lebihnya Baju Ini? Yusry KRU Ada Jawapannya....

Mungkin, baju yang dipakai oleh Yusri sangat mahal harganya sehingga tak tercapai akalku. Warna & design baju dah sama, cuma partner je lain-lain.

Pengajarannya, baju lama jangan dibuang sebab ia boleh digunakan untuk tackle yang lain.

Solidariti Mahasiswa Malaysia Seru Seluruh Mahasiswa Turun Himpunan BERSIH 2.0 Pada 9 Julai Nanti

SMM menyokong penuh perhimpunan Gabungan Pilihanraya Bersih dan Adil (Bersih 2.0) pada 9 Julai 2011 yang menuntut agar dilakukan reformasi pilihanraya bagi memastikan pilihanraya di Malaysia berjalan dengan bebas, adil dan saksama.

SMM turut sama menuntut agar reformasi pilihanraya dilakukan dengan segera bagi memulihkan keyakinan rakyat terutamanya mahasiswa dan generasi muda terhadap sistem demokrasi dan pilihanraya dalam negara ini.

SMM melihat perhimpunan aman ini sebagai sebagai hak asasi rakyat Malaysia yang dijamin dalam Perkara 10 Perlembagaan Malaysia 1(a) dan 1(b) di mana tiap-tiap warganegara berhak kepada kebebasan bercakap dan bersuara, dan berhak untuk berhimpun secara aman dan tanpa senjata.

Oleh itu, SMM, mewakili seluruh kumpulan mahasiswa di Malaysia, dengan ini:

1. Menggembleng seramai mungkin mahasiswa di seluruh Malaysia supaya turun ke Kuala Lumpur pada 9 Julai ini
2. Mengerahkan mahasiswa berhimpun secara aman menuntut pilihanraya yang bersih dan adil
3. Menggesa pihak polis supaya menjaga keselamatan peserta perhimpunan BERSIH 2.0 yang dijamin hak untuk berhimpun oleh perlembagaan
4. Menggesa KDN atau pihak-pihak lain berhenti daripada menakutkan rakyat dan mahasiswa untuk berhimpun pada 9 Julai ini
5. Menyeru anak muda untuk menyetai BERSIH 2.0 dengan patriotisme yang tinggi demi membina masa depan Malaysia yang lebih baik.
6. Menggesa SPR agar tidak menutup ruang perbincangan bagi membolehkan sistem Pilihanraya di Malaysia sentiasa diperkemas dan dipertingkatkan.

*Kenyataan ini disediakan oleh Kelab Rakan Siswa Islam Malaysia (KARISMA) untuk Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM), yang mewakili badan mahasiswa seperti berikut :-

1. Gabungan Mahasiswa Islam SeMalaysia (GAMIS)
2. Kelab Rakan Siswa Islah Malaysia (KARISMA)
3. Majlis Perwakilan Mahasiswa Nasional (MPMN)
4. Persatuan Mahasiswa Islam Universiti Malaya (PMIUM)
5. Kumpulan Aktivis Mahasiswa Independen (KAMI)
6. Persatuan Kebangsaan Pelajar Islam Malaysia (PKPIM)
7. Malaysia Youth and Democratic Students Movement (DEMA)
8. Pro Mahasiswa Nasional (Pro-MN)
9. Persatuan Mahasiswa Islam Universiti Putra Malaysia (PMIUPM)
10. Aksi mahasiswa Peduli (AKSI)
11. Sister In Movement (SIM)
12. Legasi Mahasiswa Progresif (LMP)

**Kenyataan dibuat bersama dengan BERSIH 2.0 semasa Ambiga membuat laporan polis berkenaan sms ancaman bunuh. SMM juga menyerahkan gimik placard bertulis "Mahasiswa tuntut bersihkan Pilihanraya".

Hebat!!! Kempen Bersih 2.0 Di Luar Negara Bakal Berjalan Serentak

KUALA LUMPUR, 23 Jun – Perarakan Himpunan Bersih 2.0 yang bakal dianjurkan di sini awal bulan depan juga akan diadakan di beberapa negara luar termasuk di Amerika Syarikat pada tarikh yang sama, demikian umum jawatankuasa pemandu Bersih 2.0 hari ini.

Dalam satu kenyataan dikeluarkan petang ini, sekretariat itu berkata perarakan tersebut diusahakan oleh rakyat Malaysia yang tinggal di negara luar, yang turut menyokong tuntutan Bersih 2.0.

“Mereka secara peribadi menghubungi Bersih 2.0 dan menyatakan minat untuk menganjurkan perarakan di mana mereka tinggal,” kata jawatankuasa itu lagi.

“Kami menganggap minat luas di kalangan rakyat Malaysia di luar negara menunjukkan bahawa rakyat Malaysia dari semua lapisan percaya pada keperluan pembaharuan pilihan raya dan mempertahankan demokrasi,” kata beliau lagi.

Justeru menurut jawatankuasa Bersih 2.0, perarakan akan diadakan di pekarangan Kedutaan Malaysia di Seoul, Korea Selatan pada pukul 3 petang, pejabat kedutaan dan konsul Malaysia di Canberra, Melbourne dan Sydney pukul 12 tengah; Tower of the Sun, Osaka di Jepun 3 petang; pejabat besar konsul Malaysia di Los Angeles 10 pagi; Chrissy Field Picnic Area, Presidio, San Francisco (9.30 pagi) dan pejabat konsul Malaysia di New York (10 pagi).

“Bersih 2.0 meminta rakyat Malaysia yang tinggal di United Kingdom, Amerika Syarikat, Taiwan, Jepun, Korea Selatan dan Australia mengambil bahagian dalam perarakan itu jika mereka juga percaya bahawa perlunya pilihan raya bersih, bebas dan adil di Malaysia.

“Rakyat Malaysia di luar negara juga perlu datang dan menuntut hak undi pos pada pilihan raya umum ke-13,” katanya lagi.

Himpunan Bersih 2.0 yang akan diadakan 9 Julai di sini belum memperoleh permit polis.

Semalam, Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishamuddin Hussein berkata Bukit Aman akan memanggil penganjur Bersih 2.0.

Turut akan dipanggil ialah pemimpin Perkasa dan Pemuda Umno yang bercadang mengadakan perarakan balas pada hari yang sama.

Dalam kenyataannya, jawatankuasa itu juga berkata, program jelajah seluruh negara menjelang perhimpunan 9 Julai akan diadakan di beberapa bandar.

Ia termasuklah di Kompleks Muhibbah, Jalan Taugeh 24/17, Persiaran Sultan, Seksyen 24, Shah Alam pada pukul 10 malam esok dan disusuli di Dewan Asam Jawa, Kuala Selangor pada pukul 8.30 malam keesokan hari.

Program itu juga akan diadakan di Pusat Aduan Rakyat Kempas, Taman Dahlia, Johor Baru pada pukul 8.30 malam Sabtu ini.

Perhimpunan di Dataran PSM, Taman Orkid, Sungai Siput akan diadakan pada pukul 8.30 malam Ahad ini.

Perhimpunan BERSIH 2.0 Semakin Panas.. Hinggakan Sampai Ada Ugutan Bunuh, UMNO Makin Tertekan Baju BERSIH Haram Dijual?

Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (BERSIH 2.0) membidas tindakan 'pengecut' dalang yang menghantar khidmat pesanan ringkas (SMS) mengugut untuk membunuh pemimpin NGO itu Datuk Ambiga Sreenevasan dan Pakatan Rakyat yang lain.

NONE“Ini tidak boleh diterima, SMS is bukan sahaja mengancam nyawa tetapi berbaur hasutan perkauman,” kata Maria Chin Abdullah seorang ahli jawatankuasa pemandu BERSIH 2.0.

“Biarlah berani ke depan dan berbincang dan bukan menjadi pengecut dengan menghantar SMS ugutan bunuh dan berbaur perkauman, kata Maria kepada wartawan selepas membuat laporan polis di pejabat Travers di Kuala Lumpur petang ini.

Maria juga mahu pengirim SMS itu memberhentikan tindakannya itu.

Sekurang-kurangnya enam laporan polis dibuat berhubung ugutan bunuh SMS yang diterima lewat malam semalam dan awal pagi ini.

Antara mereka yang membuat laporan adalah ahli jawatankuasa pemandu BERSIH 2.0 Wong Chin Huat, timbalan ketua Pemuda PKR Khairul Annuar Ahmad Zainudin, Ambiga dan juga ketua biro undang-undang PKR Latheefa Koya.

NONEAmbiga yang ditemui pemberita selepas membuat laporan polis berkata, beliau yakin pihak polis dapat menjejaki individu yang menghantar SMS itu.

“Ugutan itu tidak akan menukar rancangan kita (untuk berhimpun),” kata Ambiga.

Namun kata Ambiga beliau dan anggota lain akan berjaga-jaga bagi memastikan keselamatan mereka tidak terancam.

"Kita serahkan kepada polis untuk menjalankan siasatan dan saya percaya polis akan dapat mengenal pasti pihak yang menghantar SMS itu kerana ada nombor telefon,"kata Ambiga.

SMS itu berbunyi: "Korg ni buta hati ke?? buat apa sokong ambiga keling paria haramjadah tu? dia ni kapir laknat. korang tau tak dia ni jadi alat anjing2 politik untuk musnahkan keutuhan melayu. dia kata je nak BERSIH kan SPR. bersih kepala bapak dia.

NONE“puak2 PAS n PKR pun buta tuli n pekak badak.. kalau SPR tak bersih, boleh ke diorang menang kat Sgor, Kedah, Penang, Kelantan n perak dulu? DAP cina sial tu pulak lagi haram jahanam. dia tengok je melayu bertekak. hujung2 dia perintah negara ni dan kristiankan kita semua. aku nak kasi amaran kat korang semua.

“kalau perhimpunan ni jadi, aku dan org2 aku akan bunuh ambiga dan korang2 keliling dia satu persatu, termasuklah orang2 politik bangang yg bersekongkol ngan kafir laknat tu.. ini amaran aku. Korang tengokla nanti."

Ahad lalu, kumpulan pendesak Melayu - PERKASA yang diketuai oleh presidennya, Datuk Ibrahim Ali juga membakar dan memijak gambar Ambiga pada satu perhimpunan dan memanggilnya sebagai "wanita Hindu yang merbahaya".

Ketua Kumpulan Penggodam Rangkaian Komputer Kerajaan Ditahan, Hanya Seorang Pelajar Berusia 19 Tahun...


RUMAH yang diduduki oleh Ryan Cleary bersama ibunya di Wickford, Britain.


WICKFORD, Britain - Identiti individu yang disyaki mengetuai ketua kumpulan penggodam komputer global, LulzSec didedahkan semalam sebagai pelajar pintar berusia 19 tahun, Ryan Cleary.

Sebuah akhbar melaporkan dia dipercayai mendalangi operasi pencerobohan siber tersebut dengan menggunakan dua buah komputer di bilik tidurnya di banglo milik ibunya di sini.

Ryan ditangkap dalam operasi bersama oleh polis Scotland Yard dan Biro Penyiasatan Persekutuan (FBI) di kediaman ibunya, Rita, 45, yang berharga £330,000 (RM219,545) kelmarin.

"Kemungkinan besar bandar ini merupakan pusat pergerakan untuk menggodam rangkaian komputer milik kerajaan-kerajaan di dunia," kata seorang pakar komputer kelmarin

Pelajar itu kini direman di bawah Akta Penyalahgunaan Komputer dan Akta Penipuan Britain di sebuah balai polis di pusat bandar London.

Ibunya yang merupakan seorang jururawat memberitahu, Ryan banyak menghabiskan masa di sisi komputernya.

Jelas Rita, anaknya mempunyai sejarah sakit mental dan menghidap agorafobia iaitu penyakit dihantui perasaan takut ketika berada di tempat terbuka tetapi dia seorang yang amat pintar.

Sumber-sumber polis berkata, sejumlah maklumat dan data dirampas daripada sebuah komputer miliknya.

Pihak berkuasa percaya Ryan merupakan 'orang penting' LulzSec, yang mendakwa bertanggungjawab mencuri nama, alamat, data bank dan kata laluan 77 juta pelanggan rangkaian permainan Internet, Sony Playstation.

Selain Sony dan satu lagi firma permainan video, Nintendo, LulzSec turut menceroboh rangkaian komputer Agensi Jenayah Berat Terancang Britain, Agensi Perisikan Pusat (CIA) dan Senat Amerika Syarikat (AS).

LulzSec merupakan kumpulan serpihan geng penggodam Anonymous yang melancarkan serangan siber ke atas firma MasterCard dan PayPal pada tahun lalu.

- Agensi

Video - Ustaz Fadzil Noor: Menyingkap Semula Kehidupan Seorang Pemimpin Islam Yang Disegani Dan Berjiwa Rakyat, Sudah 9 Tahun Pemergiannya..



BAHAGIAN SATU



BAHAGIAN DUA


BAHAGIAN TIGA

Teguran Ini Amat Berapi Buat Timbalan Presiden PAS.. Moga Ada Perubahan

MAT SABU : Buangla Perangai Melayu yg buruk tu !

Aku ingat bila hang dah berhijrah ke Kelantan dan Kedah berpuluh tahun perangai melayu yg buruk tu hang dah buang dah. Ternyata anak JATI KG Jarak Penanti ni masih sebati lagi dgn perangai yg tak berapa elok tu. perangai macammana?

Sikap yang hanya tahu menghargai pencapaian bangsa lain tapi buat-buat tak nampak dgn kejayaan bangsa sendiri.

Bahasa mudah : kalau anak cina dapat 10A hang terbeliak biji mata tapi kalau anak melayu dapat 10 A tiada pengiktirafan diberikan malah kutukan diberikan.

Takkanlah bila LGE bagi hang jawatan ahli lembaga pengarah JBA dgn bayaran tertinggi, mulut hang terkunci kot dan hang nampak dia sorang yg buat kerja. Mana pi hasil tarbiyah PAS selama berpuluh tahun keatas diri hang.

Aku memang kagum dgn hang. Hang petah bercakap, idea banyak, berani dan mudah didekati. Pasai tu BN takut dgn hang. Tapi aku baru nampak yg mindset hang tak begitu intelektual. Teguran hang lebih bersifat “demotivated” bukan “continous improvement”. Adakah kerana PAS Kedah/Kelantan tak guna CAT macam DAP sudah dikira tak buat kerja? Yg penting intipati kerja bukan nama.

Aku dok kerja di Pulau Pinang 20tahun sampai sekarang. Aku dok tengok perkembangan sejak zaman Gerakan sampai la ni DAP. Tapi aku takkan buka pekong krn patuh pada pucuk pimpinan.

Cuma satu nasihat aku dekat hang tentang maksud pakatan. BN pun ada juga pakatan dgn Gerakan dan MCA/MIC, PAS pun ada juga pakatan dgn DAP/PKR. Pakatan BN adalah bentuk pakatan yg sanggup jual “underware sendiri: krn nak jaga hati rakan se pakatan. Tanah wakaf tergadai, akta tanah rizab melayu diubah, akta pendidikkan di ubah.

Pakatan Rakyat perlu bergerak atas dasar keadilan dan kesaksamaan kepada rakyat yg berbeza bangsa/agama. Perlu bersifat give and take atau win-win dan bukan berat sebelah. Buangkan sifat terlalu nak jaga hati di atas permintaan yg bersifat melampau.

Tapi Abg Mat oi, kalau hang tak buang perangai tu….PAKATAN Rakyat pun boleh jadi Pakatan BN.

Aku tak kata PAS ni perfect. Kita ambik periksa pun mana ada yg score 100%. Sekurangnya dapat markah 80% pun dah kira A juga. Aku tau dlm PAS Kedah memang ada sekoq dua yg dok ligan title Datuk dan memang dia dah dapat Datuk pun. Tapi takkan krn sekoq kerbau, habis hg nak palit lumpur dekat PAS. Apa kata hang pi balik Batu Hampar, Merbok, hang pi tegur dia personally drp hang dok bising di Malaysiakini. Hang tu pula pasai apa tak mau ambil anugerah Datuk ? Takut riak ka?

PAS Kelantan pula, takkan hang tak nampak improvement kot. Kota Bharu lagi hebat dari KTrengganu @ ASetar. Org Islam Kelantan lagi hebat dari segi ekonomi. Akta tanah Kelantan menjamin hingga keanak anak cucu berbanding akta tanah PPinang. Org melayu PPinang cuma tinggai tanah dalam pasu saja.

Masaalah kebergantungan kpd TGNA tu cuma masaalah bagaimana nak menukar perak dgn emas, memang payah. Dalam BN memang mudah untuk menukar ganti kerana yg ada semua cuma ketul batu sahaja. Lagipun nak mengurus kerajaan negeri hang ingat TGNA buat kerja sorang2 ka?. TGNA hanya perlu membentuk seorang dua lagi yg mampu diberi persepsi yg sama seperti beliau oleh masyarakat umum.

Masaalah YB tak turun padang. Bab ni hang sepatutnya kena buat benchmark dan compare apple to apple. Jika YB PAS turun padang sebanyak 50 kali setahun berbanding dgn YB BN yg cuma 30 kali, ternyata YB PAS lebih baik. Takkan hang mau YB PAS turun padang 365 kali setahun kot baru hang nak bagi score A. Gila pa. YB DAP turun padang setiap hari ka? Yg penting bukan berapa kali turun tapi apakah positive improvement yg boleh dibuat oleh YB berkenaan. Kita bercakap soal efficiency bukan quantity.

PAS bukan tak boleh ditegur, tapi biarlah realistic dan ada fakta. Org tuduh hang syiah, aku tak setuju sebab aku kenal hang bukan setakat ditapak ceramah. Hang cuma peminat Negara Iran dan budayanya. Sama juga macam aku peminat Negara Thailand, takkan aku dituduh fahaman Buddha kot.

Aku minta maaf kalau ada yg menyinggung hang. Tapi sebab hang la ni org no2 aku kena tegur cepat sebelum jadi barah.

- merong (sumber asal dr Jebon blog)

Panas!!! Hubungan Jelitawan Rozita Che Wan Dan Shahir (AF8) Romantik Sakan Hinggakan Sampai Sanggup "Berguling-guling"....

Rozita dan Shahir

PETALING JAYA: Pelakon jelita Rozita Che Wan mengakui berasa segan apabila terpaksa melakonkan babak romantik bersama Shahir (AF8) dalam telefilem Cer Citer Cinta.

Kata Rozita, dek kerana malu bergandingan bersama, kedua-dua mereka terpaksa mengulangi semula babak-babak romantik beberapa kali sepanjang penggambaran berlangsung pada awal Mei lalu di Perlis.

"Kami serasi digandingkan dalam telefilem ini. Cuma apabila tibanya babak-babak romantik, kami asyik nak tergelak saja.

"Bayangkan, salah satu babak ialah adegan berguling-guling dan kami terpaksa lakonkan banyak kali kerana tergelak sakan semasa penggambaran. Ye lah, rasa malu sangat berlakon begitu," selorohnya ketika dihubungi mStar Online, Rabu.

Tambah Rozita, walaupun Shahir nampak seperti seorang pemalu dan tidak banyak bercakap, dia sebenarnya mempunyai bakat lawak semula jadi dalam dirinya.

Salah satu adegan Rozita dan Shahir terpaksa berguling beberapa kali.

"Shahir merupakan seorang lelaki yang kelakar sebenarnya. Sepanjang penggambaran berlangsung saya asyik ketawa tak henti-henti kerana lawaknya.

"Tambah pula telefilem ini genre komedi romantik, riuh jadinya set penggambaran kami. Cuma ada sebuah adegan yang memerlukan Shahir mengaji, membuatkan saya ternganga sekejap kerana kagum dengan suaranya," tutur Rozita

Telefilem Cer Citer Cinta terbitan Zeel Production itu turut dilakonkan oleh Tomok serta beberapa bekas pelajar AF9 dan akan ditayangkan pada Khamis (hari ini), pukul 9 malam, di Astro Ria.

Bagaimanapun, dia tidak menganggap kontroversi cinta yang berlaku terhadap dirinya serta Shahir baru-baru ini boleh menaikkan rating penonton telefilem berkenaan.

"Entahlah, kalau hal rating ni, susah kita nak mengagak. Cuma saya harap, para penonton akan terhibur menyaksikan telefilem ini," ujarnya.

Telefilem ini mengisahkan bagaimana seorang jurulatih sebuah kem bina semangat iaitu Cik Zaleha (lakonan Rozita Che Wan) yang terpaut hati dengan Ustaz Sarjan (Shahir).

Dalam masa yang sama juga ia turut memaparkan hubungan seorang budak kampung bernama Tomok (lakonan Tomok) dengan seorang gadis bandar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Murah Giler: Sapa Nak Order Klik Image

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.