TERKINI DARI SEDAKASEJAHTERA.COM

BERSH 3.0 - Tindakan Polis 'Sangat Buruk' , Penggunaan Meriam Air Dan Gas Pemedih Mata Sesuka Hati... Jom Terjah Apa Majis Peguam Kata???



Presiden Majlis Peguam Lim Chee Wee berkata tindakan pihak polis ke atas peserta perhimpunan BERSIH 3.0 diperhatikan "lebih ganas" berbanding ketika menangani perhimpunan sebelum ini.
Perkara itu merupakan antara yang dimuatkan dalam laporan awal badan itu, berdasarkan pemerhatian ke atas perjalanan perhimpunan tersebut.

NONELaporan awal itu disusun daripada laporan oleh seramai 78 orang sukarelawannya yang membuat pemerhatian di enam lokasi semasa perhimpunan tersebut.

"Pemerhati kami menyaksikan lebih banyak keganasan polis (tahun ini), lebih banyak penggunaan meriam air dan gas pemedih mata sesuka hati, dan lebih banyak kepungan terhadap peserta himpunan," katanya dalam satu sidang media hari ini.

Beliau mempertikaikan tindakan polis yang menembak gas pemedih mata terus ke arah peserta himpunan dan tidak memberikan ruang kepada kumpulan itu untuk bersurai.

"Kami memerhatikan beberapa amalan kepolisan yang sangat buruk kali ini. Mereka tidak seharusnya menembak terus gas pemedih mata ke arah peserta apabila peserta berhimpit-himpit dan berasak sesama mereka.

"Kita bernasib baik tiada sesiapa dipijak. Polis seharusnya memberikan ruang untuk orang ramai bersurai dan beredar," katanya.

Inilah Yang Dikatakan Pukulan Maut Kepada Penguasa & Petugas Parti Di Ibu Pejabat Umno Jalan Sultan Ismail... Jom Terjah!!!


Bersih 3.0 Kelam Kabutkan Ibu Pejabat Umno 

Himpunan raksasa Berish 3.0 memberi pukulan maut kepada penguasa dan petugas parti di Ibu Pejabat Umno Jalan Sutltan Ismail. Khabarnya semua orang di Ibu Pejabat Umno seakan hilang akal dan bersih membuat mereka kelam kabut macam kekaraman kapal di tengah samudra. Para penasihat politik Umno dan juga Perdana Menteri kehilangan punca dan menjadi 'selak' beberapa ketika untuk memikir bagaimana hendak counter Bersih 3.0.


Teaku Adnan Mansor
Orang paling sibuk dan 'bergelacar' katanya Teuku Adnan Mansor. Banjiran manusia berpakaian kuning dan hijau di ibu kota kelmarin dulu menyebabkan Adnan tidak lena tidur. Bagun tidak kena, tidur apa lagi. Berjalan pun tidak kena kesasan tubuh juga sirna. Kopi terasa amat pahit, milo dirasakan masam, nascafe pula menjadi terlalu lemai. Pendeknya deria rasa hilang apabila Bersih berjaya mengeruhkan air nsungai Klang dan sungai Gombak.

 Begitu juga pemimpin Umno lain juga jadi 'terkaba-kaba' dalam tidur. Hanya Udin anak Yassin sahaja tersenyum lebar melihat gelagat mereka dan juga kesan Bersih. Kenapa? Mudah sahaja untuk difahami matemetika politik ini, Udin anak Yassin suka kalau Najib tertekan dengan Bersih sebab dia boleh mengayung kaki ke kerusi presiden Umno? 


Kini Ibu Pejabat Umno sedang memikirkan sesuatu untuk membendung impak dan aura himpunan berkenaan. Kesan himpunan itu kini sudah mulai merebak dan menyelinap ke dalam sudut hati banyak orang. Ia bukan saja meruap di Kuala lumpur di kalangan pegawai kerajaan, mahasiswa, pekerja, boroh atau pemandu teksi dan bas Rapid KL tetap jauh ke seantero dunia, termasuk ke pelusuk desa dan kampung, di kalangan petani, nelayan dan juga mat rempit.

Berapi!!! Datuk Lee Chong Wei Punyai Lebih Dari Sebuah Kereta Mewah.. Inilah Gambar2 Kereta Mewah Tu...


Mungkin sejak kebelakangan ni Datuk Lee Chong Wei takde luck untuk menang apa-apa game. Dah dua kali beliau kecundang semasa final. Tetapi tu semua tak penting sangat, sebabnya Datuk Lee Chong Wei masih lagi pemain badminton no 1 dunia. Buktinya? Ni diaaaaa... Koleksi Kereta Mewah Datuk Lee Chong Wei yang super cool dan super mahal.




PANAS!!! Hebat Sangat La Dengan Apple IPad ‘Baru’ Aka IPad 3... Jom Terjah!!! Bila Nak Pi Sambaq Satu??



Apakah namanya? Atau, lebih penting lagi, apakah digitnya? Adakah apa yang kita panggil iPad dengan mana-mana nombor kurang daripada 2 menjadi tak berapa kena? Itulah soalan Apple  untuk kita secara tidak langsung apabila ia melancarkan iPad baru dan sebenarnya Ianya lebih sama seperti yang iPad lama, cuma dengan pemproses sedikit lebih mantap pada terasnya (quad) dan sokongan untuk kedua-dua  rangkaian LTE Verizon dan AT & T di Amerika Syarikat.
Pada pandangan pertama ternyata ia adalah produk baru yang sama luarannya hampir sama dengan iPad generasi pertama- ia cuma sedikit lebih tebal dan lebih berat daripada model yang telah diturunkan sebelumnya, Apple iPad 2. Tetapi tanggapan anda akan berubah apabila anda menghidupkan skrin iPad baru ini: Itulah iPad baru bukan sahaja memberhentikan nafas anda tetapi juga menunjukkan bagaimana Apple telah sekali lagi mentakrifkan semula definisi permainan tablet.

Gambar & Video Panas : Pemantau Asing Pilihanraya di Malaysia, MP Dari Australia Terkena Gas Pemedih Mata Bila Terperangkap Dalam BERSIH 3.0.. Apa Kata PM Haji Najib???











Baru-baru ini Sepasukan pemerhati asing kini berada di Malaysia untuk tujuan memantau sistem pilihan raya di negara ini. Antara panel pasukan pemantau “pra-pilihan raya” itu adalah Senator Nicholas Xenophon dari Selatan Australia, Naib Presiden Kanan Parti Nasional Pakistan, Senator Mir Hasil Khan Bizenjo, Presiden Persatuan Undang-Undang Filipina, Dean Amado Valdez, dan Projek Koordinator Yayasan Kebebasan Freidrich Naumann, Juliane Schmucker, termasuk Dr Clinton Fernandes dari Australia.
Malangnya bagi Senator Nick Xenophon, yang masih lagi berada di Malaysia dalam misi pencarian fakta; telah terperangkap dalam demonstrasi terbesar di negara ini dalam beberapa dekad, Bersih 3.0. Sepertimana yang ditayang dalam klip video di atas, Xenophon telah terkena gas pemedih mata dan hampir rebah.

- Sumber : Addin77

Terima Kasih Kepada Kepada Para Pengunjung.... Apa Terjadi Sebenarnya???


Ranking Malaysia untuk blog pro Pakatan Rakyat kali ni cuma meningkat sikit saja sebanyak 6,165 mata kepada 105,528 mata. 

Dengan adanya peristiwa besar macam himpunan Bersih 3.0 pun nampaknya tak begitu membantu menaikkan ranking.

Untuk ranking kali ni aku masukkan lagi satu blog baru, Tukang Lawan yang terus ke tangga 36.

MediaPerak.com yang aku masukkan ranking lepas terus meningkat ke tangga 17 dari tangga 31 dalam rangking sebelum ni.  Agak-agak mampu dak MediaPerak terus meningkat duduk tangga top10 dalam ranking yang akan datang.

Selain tu blog Penarikbeca masuk balik ranking. Blog PakBakar ni kalau dia selalu update tentu punya naik balik, tu tandanya blog dia ni memang ramai pengikut.

Blog Ada Aku Kesah berjaya masuk ranking selepas blog dia sebelum ni Kopitarikkaw kena hack dan tak dapat diselamatkan.



TopBlog PR
Pilihan Cenangau
Malaysia
1/05/11
Topblog
1/05/12
Malaysia
16/04/11
Topblog
16/04/12
Turun
Naik
AmenoWorld191126610
Kelab Greenboc307236720
Addin353340230
Anak Sungai Derhaka487454640
Cenangau582558661
Tukar Tiub61765745-1
Milosuam660775870
Sedaka Sejahtera114981304102
Mohd Sayuti Omar11909123890
Siasahkini12581020702313
Dunia Cacamerba1270111389121
Bloglist Malaysia132212136711-1
Salehudin1365131488141
Kedahlanie.info14061410798-6
Ibnu Hasyim146815147913-2
Naimnikmat14861628323721
MediaPerak.com15151725113114
Biaqpila157518153015-3
Semut Malaysia16401927973617
Jalan Pulang176220190619-1
Era Pasca176421157017-4
Kerabu Bersuara1876222254275
Nizar Coretanku193023186718-5
Kerengga197224197621-3
ek-eleh205725209524-1
Warta Subhi2103262564326
Warta Maya211027190820-7
Malaysiaberih216828200022-6
PASPB2193292371301
Pahang Daily224730214025-5
Sharpshooter235531228228-3
Manjongmari243432224726-6
Buletinonline264833229129-4
Al-Husseyn2716343463417
Ikutsukaaku ISA281535156816-19
Tukang Lawan281636---
Warta Jingga281737260433-4
Karat Hijau290238358542-4
Cananglahnie2920393900456
Penarikbeca29864060065616
Batu vs kayu310541321040-1
Kerajaan Rakyat3226424556508
Budak kampung Online3229433678430
Bicara Abu Nawas331044312539-5
Refomis Anak Muda336445292638-7
Zakri Ali337146270535-11
Idah Salam355147375744-3
Ada Aku Kesah3605484614513
Aduka Taruna4300494134490
Siyasahsyariah503550393746-4 
*Data pada 1 Mei 2012 1.20am.

Kalau nak tengok carta yang sebelum-sebelum ni, boleh klik di sini.

Akhirnya, macam biasa, kalau ada yang patut masuk carta ni tapi tak masuk, jangan segan-segan bagitau. Kalau segan nak tulis suruh masukkan blog sendiri kat ruang komen, email terus kat aku pun takpa. Aku takdak masalah, "tanpa prejudis." Pun begitu, aku akan screen dulu untuk pastikan "bukan blog part-time prono/hiburan sensasi melampau"

Cumanya, nak tambah sikit, kalau boleh tu, 'paparkan' la blog aku dalam bloglist hangpa sebagai tanda sokongan.

Kat bawah ni macam biasa jugak, aku sediakan 'borang' khas Alexa. Kalau nak semak ranking  masukkan alamat blog lepas tu terus tekan "enter" (jangan sibuk nak cari "button enter", memang tak nampak.) Lepas tu ruang tu akan paparkan keputusan terkini kedudukan ranking blog tu.

Kalau blog hangpa patut masuk ranking tapi tak masuk jangan segan-segan bagitau kat aku.



Sumber

Panas Berapi!!! Apa Hubungan Sebenarnya Antara Nora Danish Dan Ady Putra Yang Terbang Bersama Ke tanah Suci?? Inilah Bukti Gambar2 Keintiman Mereka Berdua...

http://speakerpecah.blogspot.com

Jika sebelum ini kami ada kongsikan beberapa keping gambar Nora Danish bersama ibunya sedang menunaikan ibadah umrah sejak Jumaat lalu iaitu ketika Fasha Sandha dan Jejai sedang menikmati hari pernikahannya di sebuah hotel terkemuka di ibu negara. Pada gambar itu juga ada memaparkan seorang pelakon kacak, Adi Putrayang mungkin menjadi tanda tanya mengapa dia ada bersama Nora Danish pada ketika itu.



Pendedahan Panas - Chegu Bard: Anggota Polis Didakwa Meninggal Punca Polis Mengamuk


Pengerusi Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) Badrul Hisham Shaharin mendakwa 'amukan' pihak polis terhadap peserta Bersih 3.0 Sabtu lalu berpunca daripada khabar angin kononnya seorang anggota mereka meninggal dunia dipukul peserta.

Menurut Badrul yang lebih dikenali sebagai Chegu Bard, beliau adalah salah seorang mangsa amukan itu yang didakwa dipukul lebih 50 anggota polis lewat petang Sabtu lalu.

Katanya, ketika beliau dipukul bertalu-talu, polis yang memukulnya itu mendakwa ada anggota polis meninggal dunia dipukul peserta Bersih 3.0.

"Antara yang mereka kata ada anggota polis mati kena pukul oleh demonstran.

Polis termakan hasutan ini sehingga bertindak di luar kewarasan,"
katanya kepada Harakahdaily.




Beliau ditemui selepas membuat laporan polis di Ibu Pejabat Polis Daerah Dang Wangi petang ini berhubung kekerasan pihak polis terhadapnya.


Dalam laporan itu, Chegu Bard mendakwa dipukul ketika berada di kawasan Jalan Masjid India kira-kira jam 7 petang.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Murah Giler: Sapa Nak Order Klik Image

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.