Alhamdulillah!!! (Gambar2 & Video) BERSIH 4.0 Tamat, Semua Selamat, Gambar Haji Mat Sabu Bersama Wanita Jelita Menjadi Viral... Jom Terjah!!!


Selepas berkumpul dan melakukan pelbagai aktiviti selama 34 jam, peserta BERSIH 4 bersurai dengan aman sejurus selepas jam 12 tengah malam.
Ia selaras dengan rancangan penganjur yang menamatkan perhimpunan kali ini pada jam 11.59 malam.
Sebelum bersurai, Pengerusi BERSIH, Maria Chin Abdullah melaungkan kalimah "Merdeka sebanyak 10 kali, sempena sambutan Hari Kebangsaan ke-58 hari ini.
Kecuali beberapa kejadian kecil dan terpencil, keseluruhan BERSIH 4 adalah terkawal, malah turut mendapat pujian Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Tajuddin Md Isa kerana berdisiplin dan mematuhi arahan pihak berkuasa tidak masuk ke Dataran Merdeka.
BERSIH kali ini juga berbeza berbanding perhimpunan lain kerana bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad membuat dua kemunculan singkat, masing-masing pada Jumaat dan Sabtu.
Bagaimanapun, di sebalik rasa teruja sebahagian peserta terhadap Dr Mahathir, sesetengah yang lain memandang sinis kehadiran beliau dan mengaitkannya dengan cara bekas Ahli Parlimen Kubang Pasu itu mentadbir kerajaan sebelum ini.
Peserta menyanyikan lagu Terima Kasih Rakyat Malaysia dan lagu Negaraku pada jam 12 tengah malam. 

Pengerusi BERSIH Maria Chin Abdullah sebelum itu melaungkan "Merdeka" sepuluh kali diikuti oleh orang ramai. Mereka mula bersurai perlahan-lahan. Sementara itu, Polis Kuala Lumpur pula memberi jaminan keadaan bandar raya Kuala Lumpur selamat untuk sambutan Hari Kemerdekaan Negara ke-58 yang akan berlangsung esok. 

12:40am: Suasana sedikit tegang apabila sekumpulan petugas bertindak menghalau media supaya pulang namun ia tidak diendahkan. Malah petugas media menggesa pihak polis menghalau terlebih dahulu peserta Bersih 4.0.

12.35am: Dataran Merdeka – Terdapat beberapa peserta alami kecederaan ringan selepas terkena mercun yang dilempar ke arah mereka, lapor The Star Online. Dua suspek yang membaling mercun juga dilapor turut cedera apabila ditangkap orang ramai

12.10am Jalan Raja Laut – Letupan kuat kedengaran di seberang jalan menghadap bangunan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL). Orang ramai kemudian mengepung pihak yang didakwa membaling mercun dan memanggil polis. Keadaan tegang.

Gambar seorang gadis Cina berselfie dengan Mohamad Sabu viral di media sosial. Ramai yang mengutuk Mat Sabu. 
Apakah Ini Satu Fitnah? Kita tunggu jawapannya....

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.