Dahsyat!! Penangan PRK Kuala Besut - Jabatan Bomba Boleh Siapkan Sebuah Rumah Baru Dalam Tempoh 10 Hari Saja, Selepas Terbakar, Ini Buktinya... Jom Terjah!!!


Punyalah dahsyat pukulan sesuatu pilihanraya kecil apabila diadakan dinegara kita jika UMNO/BN berhempas pulas dan bersungguh-sungguh nak menang.

Perkara yang jarang kita dengar akan kita dengar... perkara yang agak sukar nak dilaksanakan akan dilaksanakan dengan apa cara sekali pun.

Inilah yang terjadi pada satu projek membina semula rumah rakyat yang terbakar di Kuala Besut baru-baru ini akan cuba disiapkan oleh pihak Jabatan Bomba dan Penyelamat Negeri Terengganu dalam tempoh 10 hari.Bermula dari 13hb Julai 2013 dan mau disiapkan sehari sebelum rakyat Kuala Besut keluar mengundi iaitu pada 23hb Julai 2013.

Kalau bukan kerana adanya PRK DUN N01 Kuala Besut jangan nak mimpilah akan disegerakan sebegini pantas.

Benar jua kata setengah rakyat kita...bila ada PRK yang untungnya ialah rakyat jelata.


Paling peliknya ialah... semenjak bila pula salah satu peranan Jabatan Bomba dan Penyelamat ialah membina semula rumah yang terbakar?

1 comments:

  1. Bomba pun dah sasau, sampai kerja yang bukan menjadi tugasnya turut dipikul dan buat! Jelas kepimpinan Bomba turut menjadi barua dan abdi Ameno Be End! Bukan berkhidmat untuk rakyat! Lain kali kita tengok, adakah bomba akan bina rumah dalam tempoh sebulan kalau ada rumah terbakar ditempat lain? Kalau bomba kata tak terlibat, maka sahlah Bomba juga menjadi jentera politik bagi rejim penguasa yang dah nak tumbang!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.