Tabik Spring!!! MB Ku Akhirnya Tawarkan Diri Tanding Jawatan Naib Presiden UMNO, Apa Punca Keputusan Ini Diambil, Jom Terjah!!!

Menteri Besar Kedah, Datuk Mukhriz Mahathir hari ini mengumumkan akan bertanding jawatan naib presiden Umno dalam pemilihan parti itu bulan depan.

Mukhriz yang juga pengerusi Umno Kedah, mengumumkan hasratnya untuk bertanding jawatan tersebut di kediaman rasminya di Seri Mentaloon di Alor Setar petang ini.

Semangat anak bekas perdana menteri itu seperti tergambar dalam poster di sebelah pentas tempat beliau mengumumkan tindakan nekad itu, dengan slogan "Berani Berubah".

NONESejurus selepas pengumuman itu, penyokongnya terus melaungkan slogan "Hidup Umno".

Mukhriz juga hari ini menyokong Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan timbalannya Tan Sri Muhyiddin Yassin sebagai gandingan terbaik untuk memimpin Umno.

Beliau turut mengumumkan tiga calon untuk merebut jawatan anggota Majlis Tertinggi, iaitu Aziz Salim, Datuk Seri Mahadzir Khalid dan Datuk Seri Jamil Khir Baharom.

Malah, sebelum pengumuman itu, kelihatan bekas menteri besar Perlis Datuk Seri Shahidan Kassim turut hadir. Beliau turut memberitahu akan berkempen untuk Mukhriz.

"Beliau patut buat keputusan hari ini. Datuk Seri Najib sudah cakap sesuatu dan ia mungkin mempengaruhi keputusannya, tetapi saya tidak akan beritahu," katanya berseloroh kepada beberapa pemberita, ketika muncul untuk berjabat tangan.

Era pemimpin muda
Shahidan juga pengerusi Umno Perlis dan Menteri di Jabatan Perdana Menteri dan bahagiannya memberikan sokongan bulat kepada Mukhriz.

Beberapa penulis blog pro-Umno, antaranya Zakir Mohammed yang mengendalikan blog Big Dog, juga dilihat di acara itu, di samping ratusan hadirin, termasuk pemimpin akar umbi dari Pulau Pinang, Perak, Johor, Terengganu, malah Kelantan.

NONESebelum itu, tempat itu digamatkan dengan laungan "Hidup Mukriz" and "Berani Berubah" sejak jam 5.15 petang.

Kehadiran Mukhriz juga disambut dengan nyanyian lagu patriotik "Inilah Barisan Kita".

Dalam ucapannya, Mukhriz antaranya menegaskan keperluan muka-muka baru dalam BN untuk menghadapi era pemimpin muda pembangkang, tanpa tokoh sedia ada.

"Apakah kita telah membuat persiapan dan perancangan strategik untuk memegang tampuk pemerintahan negara. Apakah kita telah bersedia meraih undi daripada lebih tiga juga pengundi baru nanti?

"Inilah persoalan paling penting difikirkan sebelum kita sama-sama membuat keputusan dan membantu pemimpin kita mengemudi parti," katanya lagi. [Baca berita penuh]

1 comments:

  1. Kita nak orang muda pulak duduk di 3 jawatan tersebut, agar dapat memberi idea dan halatuju masa depanUMNO. Bravo Mukhriz.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.