Mendidih: Macai Makin Kalut - Bas Jelajah Merdeka Hangus Terbakar Di Alor Setar, Hampa Percaya.. Jom Terjah!!


Terkejut besar gua apabila melihat gambar yang dipos di facebook yang menunjukkan bangkai bas jelajah merdeka rakyat yang hangus terbakar. Tidak ada berita yang didengar atau dibaca sebelum ini tentang kebakaran tersebut.

Surf punya surf gua jumpa tulisan wargamarhaen ini.....

Sebenarnya Bas Jelajah Merdeka Pakatan Rakyat yang diberitakan hangus terbakar di Alor Setar itu adalah karut,dusta,gila,fitnah,dan itulah kerja jahat Umno melalui macai-macainya utk mewujudkan suasana tidak aman dalam negara kita ini..

Dengan bersumberkan ISRAEL TIMES,mereka Umno telah mengedit gambar Bas Jelajah Merdeka seolah-olah Rakyat Kedah Ganaz seperti mana macai-macai Umno menyerang jentera kempen Pakatan Rakyat di banyak tempat seluruh negara.. (Macai Umno suka baca ISRAEL TIMES) pelik rasanya!!

Menurut Israel Times.Bus hangus terbakar dibomb boleh dirujuk click siniwww.timesofisrael.com
dengan menggunakan gambar tersebut kemudian diedit seolah-olah Bas Jelajah merdeka telah di hangus di bakar di Alor Setar!!! jahat dan amat busuk hati Umno nih..

Disinilah bermula berita fitnah Umno, click sini Macai UMNO apa yang boleh admin katakan,jika tidak membawa fitnah ianya bukan Umno,umno dan fitnah tak dapat dipisahkan selamanya.

jika anda sayangkan negara ini dari gejala fitnah yang berleluasa,apa yang perlu anda lakukan ialah..dengan mengundi Pakatan Rakyat pada PRU13 nanti. -wargamarhaen

Dalam entri asal wargamarhaen ada disiarkan link kepada blog penipu tersebut tetapi gua tak siarkan kerana tidak mahu pemilik blog itu meraih populariti dengan menyebar cerita dan berita palsu. Kebanyakan mereka popular kerana menyiarkan berita-berita palsu yang membawa kepada fitnah.
adios

2 comments:

  1. kalau bukan fitnah bukan umno ler namanya.....24 jam kerja umno buat fitnah

    ReplyDelete
  2. Muahaha....suke sgt main edit2 macai umno nie....Takde keje ke?? Huahuahuaaaaa

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.