Nasib Pelawak Dan Pengacara Terkenal 'Abang Jem' Aka Salih Yaacob Ekoran Tersebarnya "Bangkang Dari Longkang".. Jom Terjah!!KUALA LUMPUR 27 Feb. - Penyampai radio, pelawak serta pengacara terkenal, Salih Yaacob, 52, mengambil keputusan untuk menarik diri daripada dunia hiburan ekoran penyebaran cereka pendek di laman YouTube berjudul Bangkang dari Longkang .Cereka pendek berdurasi kira-kira tiga minit yang memaparkan situasi di sebuah ceramah parti politik itu turut disertai seorang lagi rakan pelawaknya, Nabil Ahmad.

Kesannya, Salih mendapat kritikan meluas daripada pihak penyokong parti pembangkang, bahkan stesen radio Sinar FM turut diugut untuk diboikot.

"Saya sangat kecewa dan meminta maaf kepada peminat.

"Saya mengambil keputusan untuk tidak lagi terlibat di dalam bidang hiburan selepas ini. Soal kerjaya sebagai penyampai radio pula saya serah semuanya kepada pihak pengurusan," katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia hari ini.


Sumber: utusan.com.my

1 comments:

  1. Abg Jem test market aje tu.... kalau ya pun jangan lah sombong, mintak lah maap dgn peminat... sebab pulot santan binasa.... kata org lama... kalau berhenti agak berat jugak tu bang jem.. ada 4 kawah nak isi tuh... org utara kata penat... memang rezeki Allah bagi tapi tindak tanduk kita juga boleh mempengaruhi...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.