Terkini!! Apa Kata Menteri TV Hijrah Bilamana Pelakon Rosyam Noor Timbulkan Kontroversi Isu Yang Menyentuh Sensitiviti Agama.. Jom Terjah!!


Lawak Rosyam Nor Di Anugerah Skrin 2012 Timbulkan Kontroversi

Lawak Rosyam Nor Di Anugerah Skrin 2012 Timbulkan Kontroversi | Nampaknya selain daripada kehambaran Anugerah Skrin 2012, satu lagi topik hangat yang dibincangkan pengguna internet Malaysia seperti Facebook, di mana lawak yang dibuat oleh Rosyam Nor ketika menjadi salah seorang penyampai anugerah. Rosyam Nor telah berganding bahu dengan Erra Fazira dan beliau membawakan watak Captain Hook.

Lawak yang dibuat oleh Rosyam Nor seolah-olah menyindir TV Al-Hijrah. Namun segelintir pihak menyatakan yang Rosyam Nor tidak sensitif dan telah menghina Islam. Di bawah ialah petikan lawak yang dibuat oleh Rosyam Nor:
"Nasib baik kita kat TV3 boleh cuit-cuit, kalau dekat TV Al-Hijrah Cuit un tak boleh"
Isu ini turut mendapat perhatian Ustaz Azhar Idrus apabila salah seorang peminatnya mengajukan soalan di Facebook rasmi beliau. Berikut adalah jawapan daripada UIA:
Lawak Rosyam Nor Di Anugerah Skrin 2012 Timbulkan Kontroversi

Apa-apa tindakan sepatutnya kena fikir dulu baik buruknya. Bak kata orang, "Terlajak perahu boleh undur lagi, terlajak kata buruk patahnya".Apa-apa pun kita tunggu respon dari Rosyam Nor berikutan kontroversi ini. Admin tengok memang kecoh juga semalam pasal isu ini.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.